Rasestandard - NEK - Forskning på farge


Rasebeskrivelse av Eurasier

Eurasieren er realtivt en ny rase, den blei skapt i 1960-åra. Den tyske Wolfplitzen ,Chow-Chowen og Samojeden, er Eurasieren sine forfedre. Navnet er etter EURopeiske Wolfenplitzen og ASIatiske Chow-Chow og Samojed.

Eurasieren er en middelstor, harmonisk bygget hund at spetztype med ulveaktig , kilformet hode. Den har vist seg å være en ideell familiehund p.g.a. sitt rolige vesen og passer bra inn i alle hverdagslige situasjoner og er en fin hund for førstegangskjøpere. Eurasieren har ingen store krav på mosjon og sysselsetting uten det viktigste for en Eurasier er at den får være med sin familie på alt. Alle farger utenom hvit, hvitflekket og lever brunt er tillatt.
Hannhunden 52-60 cm og 23-32 kg.
Tisper 48-56cm og 18-26 kg .

Egenskaper

Eurasieren er en selvsikker, rolig hund med en høy irritasjonstålmod.
Vaktsom og oppmerksom uten å være bjeffete Den har en utpreget bundenhet til sin familie og kan være reservert mot fremmede.
Dette innebærer at hunden kan rygge og ikke ville ta kontakt med fremmede mennesker. Den får derimot ikke være nervøs, aggressiv eller ekstrem mistenksom.
Gjennom å la den få treffe ulike mennesker og venne den til ulike slags miljøer holder man tilbake denne egenskapen og får den åpen og tilgjengelig som hund.
Eurasieren har ingen utpreget jaktinstinkt. Den er ingen vakthund men er en utmerket varsler da den er meget oppmerksom uten å være bjeffete.
Eurasieren har veldig lett for å lære, men den er ikke noen brukshund.
En Eurasier behøver nær kontakt med sin familie og forestående og konsekvent trening. Med sin robuste helse og sitt ukompliserte vesen, sin tilpasningsdyktighet og sin trofasthet er den et verdifull familiemedlem.

Stell og pleie

En Eurasierpels krever ingen større behandling. Børsting noen ganger i måneden.
Pelsen tover ikke. Faller sin pels 2 ganger i året og røyter da ut hele sin underull.
Som man med kam eller børste tar bort.
Bades noen ganger i året.

Rasestandard

Hode: kraftig og ulveliknende Øyne: Mørke og uttrykksfulle. Sorte øyenkanter. Ører: Trekantede, oppstående og rettet fremover. Bitt: Sakse eller tangbitt. Kropp: kraftig.Muskuløs og rett rygg, rommelig brystkase med lett markert forbryst. Lett opptrukket buklinje. Hale: høyt ansatt, middels tykk, båret over ryggen eller rullet på siden. Bevegelser: Frie og med godt fraspark. Pels: Tykk underull og middels lang dekkpels


FCI: Gruppe 5, seksjon 5

 

Forside

Valpeplaner

Nyheter

Om oss

Kull

Vi minnes

Rasene

Hundene

Våre Champions

Resultater

 

Copyright © Beathe Pilskog