Om oss

Kontakt

Familien vår består av meg Beathe og mine 3 barn Marcus Benjamin (født 2000), Adrian Nicolai (født 2002) og Amelia Cathrin (født 2006) + hundene. Det er jeg, som står for hundeholdet med god hjelp av barna, de leker med hundene, slipper dem ut så de får tisse og trener enkle ting med dem. Jeg har alltid vært glad i dyr, spesielt hunder. Jeg har bachelorgrad i Media IKT Design, og jobber for Sparmax. Har hjemmekontor, så har god tid valpene når jeg har valpekull, og disponerer tiden min mye som jeg vil.

Fikk min første hund etter mange års mas da jeg var 9 år, en Bouvier-tispe på 3 år. Hadde mange fine stunder med henne før hun døde sommeren-98. Før jeg fikk min egen hund passa jeg alle hundene i nabolaget og besøkte mine besteforeldre som hadde en Labrador titt og ofte.

I 2003 bestemte jeg meg for at tiden var inne for å få en ny hund. Jeg lette i alle hundebøker og på Internett etter en rase som jeg likte. Kom da over Eurasier, fallt pladask for denne herlige rasen, og rundt juletider 2003 flytta Albert, fra Kennel Geehrbacch på Flisa, hjem til oss. Fikk raskt smaken på utstilling og lydighet. Og reiser land og strand for å delta på diverse hundeaktiviteter og kurs. Etter et års tid meldte lysten seg på en hund til. I tankene lekte jeg med en ny rase, Nova Scotia Duck Tolling Retriver. Etter å ha snusa litt rundt kom jeg over et kull som jeg syns så bra ut, og var heldig og fikk min lille Aimee fra Camilla Lien på Hønefoss. Ikke lenge etter ble jeg igjen valpesyk, en Eurasier til var i tankene. Litt av skylden er at en tispe jeg liker skulle få valper med en flott hannhund, så jeg kunne ikke si nei. 3. juledag 2005 henta jeg en liten grå ulldott på Gardermoen, også Celia er fra kennel Geehrbacch.

Jeg deltar på alle kurs jeg kommer over, har til nå deltatt på lydighetskurs, kynologi og genetikkurs, avlskurs, kurs innen adferd og rally lydighet, høsten 2007 var jeg på et seminar med Bob Bailey og Kathy Sdao en ting og si WOW! Har også tatt NKK sin oppdretterskole som går over 2 kurs.

Gjennom NAS (Norsk Atferdsgruppe for selskapsdyr) tar jeg en videreutdanning for å bli sertifisert atferdskonsulent (2010-2013). Kjempespennende :)

Vi er medlem i NKK, Retriverklubben (leder for avd Sunnmøre 2013- ), Norske Eurasierklubben (Styremedlem 2006-2007, leder i avlsrådet 2007 - 2012), Dyrebeskyttelsen, Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr og den lokale hundeklubben der jeg er leder. 2008 bestod jeg Canis sin 2-årige instruktørutdanning, og holder diverse kurs. Leder for Retreiverklubben avd Sunnmøre 2012-2014 og styremedlem i Norsk atferdsgruppe for selskapsdyr 2014 -

Flere hunder kom til. Jeg beholdt Anaya fra Celia og Albert sitt kull, Carve Canem sitt A-kull. Jeg lette etter en hund med nye linjer som jeg kunne kjøpe for muligens avl. Jeg kom i kontakt med Christina, Kennel Balule, da jeg ville bruke hannhunden hennes på Celia's andre kull, b-kullet. Da jeg så hun skulle ha et kull, der linjene bare var representert med en annen hund i Norge, ytret jeg ønske om en tispe. Jeg var heldig og fikk en grå søt tispe mars 2009, Enya. Beholdt Chanel, fra Aimee og Birk sitt kull, hun er satt på fôr til min søster på Nordmøre.

Eccho ble igjen fra Celia og Disco sitt kull i 2010, litt uplanlagt, men er kjempeglad for å ha gladjenta i hus :)

Fra H-kullet satt jeg Harmonee ut på fôr, det samme med Ivy fra I-kullet. Jasmin og Kandis,fra og J og K-kullet ble boende her hjemme.

Desse hundene er starten på vårt lille oppdrett. Eurasier er en flott familiehund som ikke krever så mye annet enn å få være hos sine mennesker. Den trenger ikke så mye mental eller fysisk stimuli bare den får være med der det skjer, men sier ikke nei til en treningsøkt og lange turer. En Eurasiervalp trenger mye sosialisering som valp, da rasen er noe sjenert. Tolleren krever litt mer, den er også en fin familiehund, trives godt sammen med barn, og er litt av en propell. Den trives best om den får bruke sin intellekt til spor, lydiget, agillity eller andre aktiviteter, tolleren er ikke en pyntehund, den bør få komme til et aktivt hjem. Begge rasene er flotte familiehunder bare de får den rette stimuli og aktivsering som de trenger.

Fikk godkjent kennelnavnet, Carve Canem, hos FCI juni 2006. Carve Canem er latinsk og betyr vokt dem for hunden, syns det var litt morsomt og ironisk siden desse hundene mine ser så fryktlig farlige ut ;) Navnene til valpene vil følge alfabetet, og vil ha spesielle navn som ingen andre har. Valpens daglige navn, kan valpekjøper omdøpe den til når den kommer i sitt nye hjem.

Vil med mitt oppdrett fremme det beste i rasen. Det vil bli stilt strenge krav til både hannhund og tispe. Gemytt og helse er viktige ting, hunden skal ha godt gemytt, men den skal også være frisk. Jeg følger NKK, NEK og Retriverklubben sine avlsmål når jeg avler. Øyenlysning, HD, AA skal være sjekket på toller, PRA skal sjekkes om en er usikker på genstatus. HD, AA og patella skal være sjekket på Eurasier. Jeg tar også blodprøver for å sjekke at hunden er frisk på parringstidspunkt med tanke på hypotyreose. Vil prøve å finne hannhunder som oppfyller mine krav og som skal utfylle tispen.

Mor er første par ukene avskjermet fra de andre hundene, men når valpene åpner sansene sine, flyttes valpekassa ned på stua så valpene får være med på hverdagen vår. Dem blir tatt med på bilturer, skogstur, tur til sentrum og en tur på hundeklubben der jeg er instruktør. Valpene vil bli godt sosialiserte i valpekassa av både barn og voksne.

Valpene blir levert med helseattest,vaksinerte, chip-merket og registrert i NKK.

 

Forside

Valpeplaner

Nyheter

Om oss

Kull

Vi minnes

Rasene

Hundene

Våre Champions

Resultater

 

Copyright © Beathe Pilskog